donderdag 31 januari 2013

Uit de kantine: #1

Bij mij op school zijn er lekkere broodjes. Specials van de dag en van de maand, alles komt er voorbij. Het is daarom ook niet zo gek, dat het dringen is voor de 'balie'. Als ik een broodje wil kopen, ren ik na het laatste lesuur voor de middagpauze met geld stevig in mijn hand geklemd naar de kantine, duw ik een paar bruggers opzij, wijk ik uit voor de ouderen scholieren en beslis wat ik wil hebben uit de vele broodjes. Nu ik een beugel heb, is het vrijwel altijd hetzelfde broodje: het broodje Mozzarella. Vroeger (3 maanden geleden) nam ik vaak het broodje van woensdag: broodje Speciaal. Jammer genoeg is dit een stuk van een stokbrood en dat is zwaar verboden terrein voor mijn beugel.

Broodje Mozzerella
Laat ik maar beginnen met het broodje, dat ik het lekkerste vind (en beugelproof is). Het broodje Mozzarella. De naam verraadt de inhoud eigenlijk al: een Italiaanse bol (voor beugelbekkies: zacht broodje) met pesto, tomaat, mozzarella en sla. 'Mag ik alstublieft een broodje Mozzarella op een zacht broodje?'

Benodigdheden
 • een Italiaanse bol (of een zacht broodje)
 • veel pesto
 • 1 tomaat
 • 1 mozzarellabol
 • een handje sla
Bereiding
Snijd de Italiaanse bol (of het zachte broodje) open. Snijd het broodje niet helemaal open, laat een deel aan de achterkant dicht. Smeer er een goede laag pesto op. Snijd de tomaten in 4 schijfjes en leg dit op de pesto-laag. Snijd de mozzarellabol in 4 schijfjes, leg dit dan weer op de tomatenschijfjes. Doe het handje sla dáár weer op. Om wat minder vieze kleren te krijgen: een mooi servetje eronder, en je kunt gaan smullen!


Broodje Speciaal
Dan mijn favoriet tot ik mijn beugel kreeg: het broodje Speciaal. Supersimpel, alleen je hebt wel even een oven tot je beschikking nodig.

Benodigdheden
 • een stokbrood
 • kruidenboter (Boursin kan ook)
 • ham
 • plakjes kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood door midden. Die helft snijd je open, en daarvan heb je één kantje van nodig (snap je het nog? ;) . Smeer er een laagje roomkaas op en doe er ham en kaas op. Doe het in de voorverwarmde oven en laat het daarin zitten totdat de kaas goed gesmolten is en het broodje er goudbruin uitziet.
Voor als je sausjes lekker vindt: curry of ketchup is een goede smaakbom.

Mijn idee voor een broodje in de kantine
Weet je wat ik nou ontzettend lekker zou vinden in de kantine? Een broodje haring! Hoe überlekker is dat? Met uitjes, op een lekker zacht broodje. Maar ja, waar moet je al die stinkende haring laten? Dat is dan weer een vraag voor de directie.


Ik zal een paar delen 'Uit de kantine' online zetten. Steeds een paar broodjes per keer.


Zijn de broodjes bij jou op school net zo lekker?


2 opmerkingen:

 1. Haring met uitjes op een zacht, beetje klef, wit broodje vind ik heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah gatverdamme haring!
  Geef mij maar een 'Broodje Puur' of 'Kipsate' uit onze kantine.
  Broodje puur:
  Italiaanse bol met kruidenkaas, komkommer,sla (Super simpel)
  Kipsate plat stokbroodje (dat plat is geroosterd) met pindasaus en kipsaté =)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren! Ik lees jouw comment altijd!