maandag 11 maart 2013

Heerlijke Chocoladebrownies


'Deze brownie is echt supermakkelijk te maken,' zegt mijn moeder Heleen enthousiast. 'En het geeft ook nog eens weinig afwas!' Helemaal top natuurlijk :)
Deze keer heb ik niet zelf gebakken. Dit keer was mijn moeder de kok. Ze heeft namelijk een bijeenkomst en wilde iets lekkers bakken. Heleen bladerde door de Delicious en spotte deze brownie.
Wil jij weten hoe je deze brownie bakt? Lees snel verder.



Dit zijn alle nodige ingrediënten.
Bereiden (voor 12 grote stukken)
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van ongeveer 20x30 cm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier. Hoe groter de bakvorm, hoe minder smeuïg het eindresultaat.
  2. Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met nét kokend water, zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Roer tot alles is gesmolten, neem van het vuur en laat afkoelen tot net boven kamertemperatuur.
  3. Klop de eieren, suiker en een snufje zout met een elektrische mixer tot het mengsel bleek is. Spatel dit door het afgekoelde chocolademengsel. Spatel daarna de bloem erdoor en als laatste de walnoot. Roer niet te lang, want dan verliest het mengsel zijn luchtigheid.
  4. Schep in de bakvorm en bak 25-35 minuten in de oven. Een pen die je in het midden steekt, hoeft niet schoon te zijn (zoals bij een cake), maar er mag geen ongaar beslag aan kleven.
  5. Neem de vorm uit de oven en laat de brownies in de vorm afkoelen.
  6. Stort de brownies op een plank en snijd in vierkante stukken. Jouw overheerlijke brownies zijn klaar!
Je kunt de brownies in een luchtdichte doos 3-4 dagen bewaren.



'Ik houd niet zo van chocolade, maar dit is echt heel lekker!'

                      - mijn vader






En nu maar hopen dat er veel mensen afzeggen voor die bijeenkomst, zodat er ook nog iets overblijft voor ons!

Heb jij al eens brownies gebakken?

1 opmerking:

Wat leuk dat je wilt reageren! Ik lees jouw comment altijd!