dinsdag 5 maart 2013

Eetdagboek: een doodnormale maandag

Ik vraag me wel eens af wat andere mensen zoal eten. Is het raar dat ik zeven boterhammen per dag eet? Drinken andere mensen ook melk bij de patat? Dat soort vragen. Misschien hebben jullie dat ook wel, dacht ik zo. En je hoort altijd: verander de wereld, begin bij jezelf. Nou is dit natuurlijk niet een milieuverbetering, maar stel nou dat jij je toevallig afvroeg wat ik op een normale maandag precies eet, dan ben je toch verrast dat dat gewoon hier op ChocoCato staat? Tenminste, dat zou ik zijn. Dus daarom: een eetdagboek op een normale maandag, één dag na de vakantie. Waarschijnlijk zal je wel vaker eetdagboeken tegenkomen op ChocoCato, dat vind ik gewoon leuk om te delen!


Ik begon - zoals altijd - met boterhammen smeren. Ik begon met 3 bruine boterhammen - 1 met kaas en de anderen met boterhammenworst (eten jullie dat ook?). Vol glas melk erbij en ready to eat - and go.

Als je dan na gym terug naar school gaat (wij gymmen in een andere sporthal), heb je eigenlijk best wel zin in een tussendoortje. Iets zoetigs, iets stevigs, iets vullends... En laat ik nou net een mueslireep met hazelnoot-chocolade in mijn tas hebben zitten! Ik dronk mijn Dubbel Frisss (jawel, met drie s'en) en at mijn reep. Toen ik daadwerkelijk áánkwam op school, had ik niks meer te eten. Dat werd even 'leven' op water.

In de middagpauze wachtte er braaf 4 bruine boterhammen op mij. Kaas en worst, dat was het. Eigenlijk had ik wel zin in Nutella of pindakaas, maar ik kon ook niet even snel naar huis fietsen, boterhammen smeren, hupsakee terug naar school en nog snel mijn boterhammen opeten... Dusss, dat liet ik maar. Ondertussen was mijn flesje water leeg.

Toen ik naar huis fietste - na een lange, lange, eerste schooldag ;) - vond ik een kauwgompje in mijn tas en daar kon ik natuurlijk geen 'nee' tegen zeggen.

Bij thuiskomst dronk ik samen met mijn zus limonadesiroop (vermengd met water uiteraard) en een paashaas-chocolaatje + een halve stroopwafel. Mmmm!

Een Napoleonbal kwam langs.

Mijn avondeten was simpel: vijf kippenkluifjes, sla en aardappeltjes-uit-de-oven, met een glas Spa Rood. Maar het was tenminste wel makkelijk en snel te bereiden.
Als toetje nam ik een appeltje. Later een banaan.

Voor het slapen gaan nog een glas water en my day was over...


Zoals je ziet, niet heel bijzonder. Het is ook gister (nu ik dit schrijf eigenlijk vandaag) niet een hele speciale dag geweest. Misschien de volgende keer!

Vind jij dit leuk om te lezen? En hoe ziet jouw dag eruit?

1 opmerking:

  1. Misschien de volgende keer foto's erbij doen? Dat vind ik altijd leuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren! Ik lees jouw comment altijd!