dinsdag 9 april 2013

De 5: pannenkoeken

Mijn specialiteit zijn pannenkoeken. Het was allemaal begonnen bij een zomerfeest in de straat. Iedereen moest iets te eten meenemen en ik ging pannenkoeken bakken! Het liep goed, veel mensen wilden (zelfs de hond van de buren) en het beslag was binnen de kortste keren op. Een erg aardige buurvrouw ging mij helpen het tweede beslag maken en ik groeide uit tot een master-pannenkoekenbakker.
Lees verder voor lekkere combinaties. En o ja, sorry, ik gebruikte een bijna-kant-en-klaar-beslag van Koopmans. Ik ben ook maar een mens, toch? En mensen zijn soms lui.
 


 
We houden het maar op het smoesje: 'Ik ben ook maar een mens...'.
  


Zo zag het uiteindelijke beslag eruit. De eieren en melk er ondertussen al bijgevoegd en goed geroerd.
 

Leg alles klaar. Je kan alles verzinnen, misschien wil jij er wel jam op? Tussen het bakken van de pannenkoeken moest ik wel meer kaasschaven, of een ander pakje spek openen, die twee waren dan ook het meest geliefd bij ons thuis!
 
Goed, dan komen nu de pannenkoeken! Smelt een klontje boter in de pan and go!
Als je op de bovenkant bijna geen vloeibaar beslag ziet liggen (of gewoon op de onderkant hebt gekeken en ziet dat hij lekker bruin is) draai de pannenkoek dan om. Dit kan natuurlijk als een echte pannenkoekenbakker (in de lucht omdraaien), maar je kan de pannenkoek ook omdraaien door de pannenkoek op een bord te leggen en dan weer in de pan wippen.
 

 
Appel-spek, een favoriet van elke pannenkoekeneter. Doe eerst de spek en appel in de pan, daarna het beslag. Zo vallen appelstukjes en spekplakken er niet makkelijk af.
Met kaneelpoeder erover heen smaakt de pannenkoek nog verrukkelijker.
 


Appel-banaan is ook een lekkere combi. Wel moeilijk te maken, omdat banaan snel aanbrandt. Daarom is deze pannenkoek bij mij ook iets mislukt... Maar hij was wel lekker, hoor! Hier ook the apple and the banana eerst.

De spek-kaascombinatie is bij ons thuis echt de favoriet. Deze is makkelijker te maken (en wordt dus ook lekkerder). Leg hier eerst de spek in de pan, daarna het beslag en als laatste de kaas. De kaas zie je hier op de foto jammer genoeg niet. Die zit dus aan de andere kant.
Zie je het al voor je? Een lekkere pannenkoek met een heerlijke dikke laag Nutella. Jum! Je kunt natuurlijk ook hagelslag gebruiken. Of er een crêpe van maken: leg er bolletjes ijs op!

Ai, je zult nu natuurlijk nog een pannenkoek verwachten. Het is immers 'De 5...'. Omdat jij het bent, mag jij een lekker combinatie bedenken :)

Dus: wat voor combinatie lijkt jou heel lekker?
 

6 opmerkingen:

 1. Hmm ik krijg echt honger van al die mooie foto's! Mijn favo is de spekpannenkoek met bruine basterdsuiker, jummie! <3 Je hebt echt een toffe blog, ik kom zeker vaker terug!

  xo Rosie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er super lekker uit, krijg er honger van :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, pannenkoeken. Maar ik maak het beslag het liefst zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh yummy. Super veel zin in pannekoeken nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit van dit soort combinaties op, lijkt mij wel lekker tho!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker! :) Ik eet ze het liefst met kaas

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren! Ik lees jouw comment altijd!