dinsdag 5 februari 2013

Nagerecht: tiramisu


Waarschijnlijk heb je het volgende recept al geraden: tiramisu (logisch, check de titel en de foto). Spontaan op een maandagmiddag besloten mijn moeder, zus en ik een lekker nagerecht te maken. Omdat we alle nodige ingrediënten voor een tiramisu in huis hadden, was de keuze niet zo moeilijk.

Wil jij graag weten hoe je deze heerlijke tiramisu (zonder drank) zelf kunt maken? Lees dan snel verder!


Ingrediënten
  • 100 ml chocolademelk
  • 16 lange vingers
  • 375 g mascarpone
  • 175 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 frambozen
  • chocoladeversiersing
Alle benodigde ingrediënten.


Bereiding

Doe de chocolademelk in een kom. Doop er de lange vingers één voor één in en leg ze naast elkaar, eerst een onderlaag ----------->.

Klop met een mixer de mascarpone, de slagroom, de poedersuiker en de vanillesuiker dik en romig.
Schep de helft van de room over de eerste laag.
Leg daaroverheen de overige lange vingers (die natuurlijk eerst in de chocolademelk zijn gedoopt). Daar weer een laag room overheen.

Versier de tiramisu met chocoladeversiering en de frambozen.

De tiramisu kan meteen worden geserveerd of bewaar hem afgedekt in de koelkast.




Eet smakelijk!













Welk toetje vind jij ontzettend lekker?

2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dit er heerlijk uit! En wat zien je foto's er professioneel uit! Leuk hoor dat blauwe bord en de kommetjes met blauw randje. En wat zet je alles netjes neer. Vind dit een heel leuk blog!
    Hetty

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren! Ik lees jouw comment altijd!