woensdag 13 februari 2013

Cupcake Cato: Valentijn

Maak een heerlijke cupcake voor jouw Valentijn!
Valentijnsdag! Rond deze tijd worden de dicht-skills weer uit de kast getrokken, zijn verkoopsters in parfumeriezaken hun benen uit het lijf aan het lopen, doen patisseriewinkels erg goede zaken en staan de bloemenwinkels overvol met allerlei bestellingen. De vrouw wacht met smart op een diamantenring en de man hoopt op een gezellig avondje uit. De singles hopen toch maar weer op een geheime liefdesverklaring en de oudere, getrouwde stellen zijn al blij met een bezoekje van hun (klein)kinderen. En vooral... de meeste mensen zoeken iets speciaals en unieks voor hun lief. Even kijken..., je gooit snoepgoed en hartjes en liefdesbrieven en roze door elkaar en wat er uitkomt: een lieve versierde cupcake... of misschien wel cupcakes.En natuurlijk zal ik je helpen met het verzinnen van een orginele, maar toch mooie cupcake. Kijk naar de foto's voor inspiratie!

Als je goed kijkt, zie je steeds kleine hartjes langskomen. Die heb ik gemaakt met een speciale set van de Xenos. Goedkoop en het werkt ook nog eens!

Ik heb roze, paarse en groene levensmiddelenkleurstof gebruikt. Gebruik fondant voor de onderkant, marsepein is mooier voor versiersels.

Ook heb ik sommige cupcakes versiert met
botercrème. Dit kun je heel makkelijk maken:
De verhouding van de boter en poedersuiker is 1 op 2. Dus als je 150 gram boter gebruikt, heb je 75 gram poedersuiker nodig. Dit meng je door elkaar, even proeven en zo nodig meer poedersuiker er doorheen gooien, en je kunt de botercrème op een cupcake smeren!Zie jij de cupcake met de envelopjes, dichtgeplakt met een hartje?
 

1 opmerking:

Wat leuk dat je wilt reageren! Ik lees jouw comment altijd!